מה ההבדל בין כירולוגיה לפסיכוכירולוגיה?

כירולוגיה היא קריאה בכף היד. עוד בתרבויות הקדומות ביותר עסקו בהבנת המשמעות שיש לקווים החוצים את כף היד ובמשמעויות שיש לצורת כף היד מבחינת אישיות האדם ותכונותיו. פסיכוכירולוגיה היא גישה שהתפתחה מתוך הכירולוגיה ופותחה על ידי פסיכיאטרים ופסיכולוגים. בפסיכוכירולוגיה עוסקים אנשי מקצוע מתחום הטיפול, ולהם כלים מקצועיים לניהול שיחה על תכנים רגישים ולהבנה של נפש האדם ברמות המודעות השונות.  המטפלים המורשים עוברים הכשרה מקצועית רחבה ויש להם ידע ויכולת להבין, לפרש ולייעץ באשר למידע העולה מקריאת כף היד.

מי מוסמך לערוך אבחון אישיות בשיטת הפסיכוכירולוגיה?

אנשים בעלי רקע אקדמי בתחום הטיפול אשר עברו הכשרה מקצועית בפסיכוכירולוגיה. שילוב בין שני עולמות הידע מאפשר למאבחן לבצע את קריאת המידע בכף היד ביסודיות, ולהבין את הממצאים ואת השלכותיהם הרגשיות בצורה מעמיקה ואחראית.

מה ההבדל בין פסיכוכירולוגיה לקריאת עתידות בכף היד?

קריאת עתידות בכף היד היא אומנות קרקס או כישרון מאגי. כל אדם יכול לבחור אם הוא מאמין ביכולתו של אדם לחזות את העתיד. כאשר מגדת עתידות בקרקס מוכנה בעבור מחיר כרטיס דוכן לקרוא לאדם את עתידו בכף היד, מדובר באקט בידורי ותו-לא. ייתכן שיש אנשים בעלי כוחות מאגיים המאפשרים להם לראות את העתיד, אולם זוהי שאלה של אמונה. פסיכוכירולוגיה היא תחום ידע מבוסס אשר נבדק, נחקר  ומתבצע על ידי אנשי מקצוע המנוסים בהבנת המשמעויות של מבנה כף היד, בייצוגים של דמויות וחוויות של האדם כפי שאלה באים לידי ביטוי במבנה כף היד ובטיפול באנשים.

למי מתאים אבחון בפסיכוכירולוגיה?

אבחון אישיותי או אבחון פסיכולוגי על ידי פסיכוכירולוג מיועד למבוגרים, למתבגרים ולילדים.

טיפול למבוגרים:

מומלץ לפנות לאבחון פסיכוכירולוגיה כאשר אדם חש תקיעות בחייו, חוסר שביעות רצון, תחושה כללית ולא מוסברת של חוסר אושר, בלבול וקשיים במציאת זוגיות, התלבטות לגבי עבודה וקריירה, קשיים חברתיים שאינם מאפשרים קיום אורח חיים מלא ומספק, התקפי חרדה חוזרים וקושי בהתפתחות האישיות.

טיפול ילדים ובני נוער:

לילדים המראים סימני מצוקה, שינויים קיצונים במצב הרוח, קשיים חברתיים ואפילו מצבים בריאותיים שלא נמצאה להם סיבה רפואית- אבחון באמצעות בדיקת כף היד יכול לתת מידע רב על מצבם הנפשי ועל התכנים המעסיקים אותם ומפריעים להם. באבחון כף יד ניתן לראות התעללויות וניצול, טראומות ילדות, סיבות לרגרסיות באישיות ועוד.